Uitvoerend comité van het management

Dit team bestaat uit onze CEO, CFO en de personen die verantwoordelijk zijn voor onze segmenten, regio's en een select aantal functies. Het team is verantwoordelijk voor het management van het bedrijf als geheel.

Ons uitvoerend comité van het management bepaalt onze strategische richting en implementeert strategieën, zowel om de waarde voor de aandeelhouders op lange termijn te maximaliseren als om doelstellingen op de kortere termijn te behalen, prioriteiten te definiëren, beleid voor het gehele bedrijf vast te stellen en beslissingen op bestuurs- en ondernemingsniveau te nemen. De afzonderlijke leden van het uitvoerend comité van het management zijn verantwoordelijk voor het management en de activiteiten van onze bedrijven, functies en regionale activiteiten.


Sean KeohaneSean D. Keohane

President en Chief Executive Officer

Sean Keohane is President en Chief Executive Officer van Cabot Corporation en lid van de raad van bestuur. Sinds Sean in 2002 bij het bedrijf is komen werken, heeft hij verschillende belangrijke managementposities bekleed, waaronder die van President van het segment Reinforcement Materials, President van het segment Performance Chemicals en President voor de regio Azië en de Stille Oceaan. Voordat Sean zich bij Cabot voegde, werkte hij voor Pratt & Whitney, een divisie van United Technologies, waar hij verschillende algemene managementfuncties bekleedde. Sean heeft zijn MBA behaald aan Harvard University en een BS in Finance aan het Providence College. Sean is ook lid van de raad van bestuur van de American Chemistry Council en is commissaris van de Boston Latin School Association.


Brian BerubeBrian A. Berube

Senior Vice President, algemeen juridisch adviseur

Brian Berube is in 1994 bij Cabot komen werken als jurist op de juridische afdeling. Sinds hij toetrad tot het bedrijf, heeft Brian verschillende sleutelposities bekleed op de juridische afdeling, waaronder die van plaatsvervangend algemeen juridisch adviseur en die van algemeen juridisch adviseur voor alle activiteiten van Cabot. Voordat Brian bij Cabot in dienst trad, was hij bedrijfsjurist bij Choate, Hall and Stewart, een advocatenfirma in Boston, en griffier bij het Hooggerechtshof van New Hampshire. Brian heeft zijn JD (Juris Doctor) in rechten gehaald aan Boston College en een Bachelor in politicologie aan het College of the Holy Cross.


Eduardo CordeiroEduardo E. Cordeiro

Executive Vice President en Chief Financial Officer; President, regio Noord-/Zuid-Amerika

Eddie Cordeiro is in 1998 bij Cabot komen werken in de groep Corporate Planning. Sinds hij voor het bedrijf werkt, heeft hij verschillende leidinggevende functies bekleed, waaronder die van Vice President Corporate Strategy, Corporate Controller en directeur Investor Relations. Ook heeft hij verschillende operationele activiteiten van Cabot geleid, onder meer als algemeen directeur van het bedrijfsonderdeel voor pyrogene metaaloxiden en algemeen directeur van de supermetalendivisie. Ook heeft hij de bedrijfsontwikkelingsactiviteiten voor superieure micropoeders voor het bedrijf geleid. Eddie is bestuurslid van FMC Corporation, een van 's werelds meest gediversifieerde chemiebedrijven met een toonaangevende rol binnen de agrarische, industriële en consumentenmarkt. Voordat Eddie bij Cabot in dienst trad, was hij adviseur bij de Boston Consulting Group. Eddie behaalde naast zijn MBA tevens een BA in Economie aan Harvard University.


Nicholas CrossNicholas S. Cross

Executive Vice President en President, Performance Chemicals; President, regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA)

Nick Cross is in 2009 bij Cabot komen werken. Voordat hij in dienst trad bij Cabot werkte hij bijna 25 jaar voor BP Plc en bekleedde hij leidinggevende functies over de gehele breedte van het bedrijf, met name in de chemische divisie. Hij heeft leidinggevende functies bekleed in de chemische, olie- en gasdivisies van BP, waaronder die van Chief Operating Officer van een joint venture in chemische producten in Jakarta (Indonesië), directeur van bedrijfsontwikkeling voor de uitbreidingsactiviteiten van BP in Caïro (Egypte), directeur Chemicals Strategy tijdens de spin-off van BP's olefinen en afgeleide producten en Country Manager van de gasactiviteiten van BP in Italië. Nick is in 1984 afgestudeerd aan Trinity Hall, Cambridge, met een Master in techniek en management.


Jay DoubmanJay Doubman

Senior Vice President, Corporate Strategy and Development; President, segment Specialty Fluids

Jay Doubman is in 2006 bij Cabot komen werken. Zijn meest recente functie was die van Vice President en algemeen directeur van de productlijn banden en elastomeercomposieten in het segment Reinforcement Materials. Sinds hij bij het bedrijf is komen werken, heeft hij verschillende commerciële en uitvoerende posities bekleed, waaronder die van Vice President van het segment Reinforcement Materials voor de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika, directeur van Corporate Strategy en commercieel directeur van onze inkjetdivisie. Voordat hij bij Cabot kwam werken, werkte hij voor Saint Gobain en voor Bain and Company. Jay behaalde zijn MBA aan Wharton School, University of Pennsylvania en heeft een BS in Mechanical Engineering die hij aan Bucknell University heeft behaald.


Bart KalksteinBart Kalkstein

Senior Vice President en President van het segment Reinforcement Materials

Bart Kalkstein is in 2005 bij Cabot komen werken. Sinds hij voor het bedrijf werkt, heeft Bart verschillende belangrijke functies binnen het bedrijf bekleed, met als meest recente functie Vice President van Corporate Strategy and Development. Hij is ook Vice President geweest van Global Business Operations en algemeen directeur van Global Emission Control Solutions voor het segment Purification Solutions, Vice President van Business Operations en Executive Director van Marketing and Business Strategy voor het segment Performance Chemicals, en algemeen directeur van de aerogeldivisie. Voordat Bart bij Cabot in dienst trad, werkte hij voor Boston Consulting Group. Bart behaalde zijn MBA aan Harvard University en een BSE in Civil Engineering and Operations Research aan Princeton University.


Martin O'NeillMartin J. O'Neill

Senior Vice President van Safety, Health and Environment (SH&E) and Government Affairs

Martin O'Neill is in 2000 bij Cabot komen werken. Sinds Martin bij Cabot in dienst trad, heeft hij verschillende belangrijke functies bekleed, waaronder die van directeur van SH&E voor de voormalige supermetalendivisie van Cabot, algemeen fabrieksmanager voor de activiteiten in tantaalproductie van het bedrijf in Boyertown, Pennsylvania (VS) en algemeen manager van de TANCO Mining Operation in Manitoba, Canada. Voordat Martin bij Cabot in dienst trad, was hij directeur van SH&E voor Noord- en Zuid-Amerika bij AMP Incorporated/Tyco Electronics en heeft hij 15 jaar lang in de consultancy gewerkt. Martin heeft zijn Master in milieuwetenschappen gehaald aan Drexel University en een Bachelor in ecologie aan Rutgers College. Hij is lid van de American Industrial Hygiene Association en is commissaris voor Boston Harbor Now. Daarnaast is hij lid van de adviesraad voor HomeStart, Inc. en de Norwell Visiting Nurses Association (NVNA).


Friedrich von Gottberg

Friedrich von Gottberg

Senior Vice President en President van het segment Purification Solutions; Interim Chief Technology Officer

Fred von Gottberg is in 1997 bij Cabot komen werken in de R&D-organisatie. Sinds Fred bij het bedrijf is komen werken, heeft hij verschillende belangrijke managementposities bekleed, waaronder die van R&D Manager voor de Inkjet Colorants-divisie, Business Finance Director voor de Fumed Metal Oxides-divisie, internationaal directeur van R&D, algemeen directeur van de Inkjet Colorants-divisie en Vice President en algemeen directeur van het segment New Business. Sinds 2013 is Fred verantwoordelijk voor het segment Purification Solutions, dat ’s werelds grootste producent is van de actieve kool die wordt gebruikt voor de zuivering van lucht, water, voedsel en chemicaliën.  Fred heeft zijn Master en Doctoraat in chemische techniek behaald aan het Massachusetts Institute of Technology en een Bachelor in chemische techniek aan de universiteit van Witwatersrand in Zuid-Afrika.


Art Wood

Arthur (Art) T. Wood

Senior Vice President en Chief Human Resources Officer

Art Wood trad in 2017 in dienst bij Cabot. Voordat hij bij Cabot kwam, werkte hij voor Thermo Fisher Scientific als Vice President groep van Human Resources, Specialty Diagnostics Group. Tijdens zijn loopbaan bij Thermo Fisher Scientific bekleedde hij verschillende senior HR-leiderschapsrollen voor het vergroten van de verantwoordelijkheid en het toezicht op grote teams van HR-professionals wereldwijd. Naast Thermo Fisher Scientific heeft Art ervaring opgedaan met het bouwen en leiden van strategische HR-organisaties bij grote multinationals, waaronder Progress Software en Sun Microsystems. Art behaalde zijn MBA aan de University of Colorado Denver en zijn BA aan de University of Maryland.


Jeff ZhuJeff Zhu

Senior Vice President en President van de regio Azië en de Stille Oceaan

Jeff Zhu is in 2012 bij Cabot komen werken. Voordat hij in dienst trad bij het bedrijf heeft hij 18 jaar bij Rhodia (en haar voorganger Rhone-Poulenc) gewerkt, waar hij verschillende regionale en internationale managementfuncties heeft vervuld, waaronder die van Regional Commercial Director van de regio Azië en de Stille Oceaan, Regional Vice President en algemeen directeur van Novecare, en Vice President en internationaal directeur van Electronics and Catalysis. Hij is bestuurslid van de Association of International Chemical Manufacturers (AICM) en maakt tevens deel uit van de Senior International Advisory Board voor de provincie ShaanXi. Vlak voordat Jeff bij Cabot in dienst trad, werkte hij bij Asia Pacific Resources International Holding Limited (APRIL), een private, internationale miljardenonderneming in papier en pulp, waar hij de functie van Head of Global Sales heeft vervuld. Jeff heeft zijn Master in scheikunde behaald aan de nationale universiteit van Singapore en een voorname MBA aan de universiteit van Hull, Verenigd Koninkrijk.