Constructie

Fabrikanten die bouwmaterialen van topniveau produceren, gebruiken onze additieven om topkwaliteit te leveren.

Of u nu streeft naar een betere isolatiewaarde om te kunnen voldoen aan de steeds strengere energienormen of op zoek bent naar harseigenschappen om uw vezelversterkte composieten te verbeteren, met de additieven aerogel en pyrogeen silica stijgen uw producten boven die van de concurrentie uit. Met gepaste trots presenteren wij een karakteristieke productlijn met constructiegerelateerde additieven voor een verscheidenheid aan toepassingen.

Thermische isolatie

  • Bouwisolatie. Onze aerogeldeeltjes worden gebruikt als hoogwaardige isolatieadditieven in isolerende composietplaten en gipsplaten, maar ook als opzichzelfstaande isolatie die in holle ruimten kan worden gespoten of gegoten.
  • Daglichtwerking in architectuur. Onze transparante LUMIRA®-aerogel kan worden toegevoegd aan beglazing van polycarbonaat, glas en composiet, waarmee in feite het concept van een 'zwakke schakel' in de bouwschil van een gebouw wordt weggenomen, terwijl de binnenkant wordt verhelderd met natuurlijk daglicht van hoge kwaliteit.
  • Overspannende dakconstructies. Met onze LUMIRA-aerogel wordt een unieke mengeling verkregen van energie-efficiëntie, natuurlijk daglicht en akoestische controle in grote, architectonisch vormgegeven spankappen.

Versterkende verbindingen

Pyrogeen silica bied krachtige voordelen voor ontwikkelaars van vezelversterkt composiet wat betreft harsvloei, bevochtiging van vezels, weerstand tegen uitzakken en het tegengaan van bezinking. Ons hydrofiele en hydrofobe pyrogene silica kan de prestaties verbeteren van laminaathars en gelcoatings die worden gebruikt bij de productie van vezelversterkte composietproducten, waaronder laminaathars en gelcoatings van polyester en vinylester.