Daglicht maximaliseren

Aerogel biedt een innovatieve, milieuvriendelijke oplossing voor lichtdiffuse, hoogwaardige isolatie in een grote verscheidenheid aan architectonische toepassingen waarbij daglicht wordt gemaximaliseerd.

De markt van het maximaliseren van daglicht in de architectuur wordt opnieuw gedefinieerd door onze innovatieve, hoogwaardige isolatie. Projectontwikkelaars en architecten staan voor de uitdaging om te voldoen aan de hedendaagse strenge energie- en bouwvoorschriften. Met de uitstekende thermische efficiëntie en de hoogwaardige lichtdiffusie en geluidsisolatie van LUMIRA®-aerogel hebt u een krachtige oplossing in handen om deze uitdaging aan te gaan.

Belangrijkste voordelen

Aerogel biedt een ideale oplossing voor het vangen van veel daglicht. Het materiaal levert een aanzienlijke thermische isolatie en verbeteringen op het gebied van geluidsoverlast op, zonder in te leveren op hoeveelheid daglicht en esthetiek. Hierdoor worden een optimale efficiëntie, productiviteit en algeheel comfort voor de bewoner gerealiseerd. Architectonische oplossingen voor het maximaliseren van daglicht die aerogel bevatten, geven een natuurlijke daglichtinval van hoge kwaliteit voor een betere omgeving binnenshuis, waardoor de tevredenheid van de bewoner wordt verhoogd en de behoefte om energieverslindende elektrische verlichting te gebruiken minder wordt. Bijkomende voordelen zijn: hoge lichttransmissie (91% per centimeter); lage thermische geleidbaarheid (R-waarde 8 per inch, U-waarde 0,71 W/m2K bij een dikte van 2,5 centimeter); verminderde opwarming door de zon; geluidsreductie (minder geluidsoverlast); bestand tegen verkleuring, schimmel en prestatievermindering; minder energieverbruik in het gebouw en een kleinere CO2-voetafdruk

Onze betrouwbare partners op het gebied van daglichttoetreding hebben een hoge waardering voor LUMIRA-aerogel vanwege de uitstekende esthetische en functionele eigenschappen. Klanten in de Verenigde Staten en Europa hebben dit hoogwaardige materiaal verwerkt in allerlei typen residentiële en commerciële oplossingen om de hoeveelheid daglicht te maximaliseren. Enkele voorbeeld zijn:

  • Isolerende glaselementen met diffusie van natuurlijk licht
  • Constructiepanelen van composiet
  • Constructiesystemen van polycarbonaat
  • U-kanaalglas
  • Dakramen en rookkanalen
  • Spankapconstructies en overkappingen van textiel