Voedingsmiddelen & dranken

Onze producten voorzien in allerlei doeleinden, die uiteenlopen van hoe eindproducten smaken en ruiken tot hoe ze worden geschonken en opgeslagen.

Onze actieve-koolproducten worden veel gebruikt in de voedings- en drankenindustrie om de producten zuiverder en aantrekkelijker te maken. Van ontkleuring van vloeibare siropen en vruchtensappen en zuivering van spijsoliën tot geurverwijdering van proteïnen, actieve kool speelt een cruciale rol bij het leveren van consistente en hoogwaardige resultaten. U kunt erop vertrouwen dat onze gespecialiseerde actieve kool met een hoge zuiverheid uw producten veiliger, aantrekkelijker en smakelijker maakt voor uw klanten.

Daarnaast hebben we voedingsadditieven met een hoge zuiverheid; CAB-O-SIL® M-5F en EH-5F hydrofiele pyrogene silica's. Deze additieven zijn geurloos en kunnen worden toegevoegd aan componenten zonder de smaak of kleur te beïnvloeden. Deze producten voldoen aan de van toepassing zijnde Europese en Amerikaanse regelgeving voor voedingsadditieven en zijn gegarandeerd koosjer en halal. Onze voedingsadditieven op basis van pyrogeen silica kunnen worden gebruikt als substraten, antibezinkmiddelen, verdikkingsmiddelen, antiklontermiddelen, oliesubstitutiemiddelen en als smaakmaskering. Ze kunnen daarnaast ook de procesefficiëntie, de textuur van het eindproduct en de bewaarstabiliteit verbeteren en de calorische waarde verlagen.