Industriële isolatie

Onze aerogelproducten bieden hoogwaardige, duurzame en thermisch efficiënte aerogelisolatie voor zowel warme als koude toepassingen.

Exploitanten die gespecialiseerd zijn in industriële en cryogene toepassingen, worden geconfronteerd met steeds strengere efficiencynormen op het gebied van thermische isolatie. Een industriële isolatieoplossing moet eenvoudig toepasbaar zijn, hoge thermische prestaties leveren in het door de gebruiker gewenste temperatuurbereik, en bestand zijn tegen de meest extreme omstandigheden. Wij bieden aerogel producten met uitstekende thermische prestaties die geschikt zijn voor zeer uiteenlopende temperaturen. Aerogel kan worden opgenomen in heel scala aan industriële isolatietoepassingen en biedt allerlei voordelen.

Uitstekende thermische prestaties

Aerogel geleidt warmte twee tot vier keer beter dan traditionele isolatiematerialen zoals polyurethaanschuim, steenwol, perliet en cellulair glas. Isolatie op basis van aerogel biedt een veel hogere thermische efficiënte bij dezelfde dikte en/of een aanzienlijk beter isolatieprofiel.

Hoge duurzaamheid

De thermische prestaties van sommige soorten schuim nemen in de loop der tijd af, maar die van aerogel niet. Omdat aerogel is gemaakt van niet-organisch amorf hydrofoob silica, is het stabiel en gaat het lang mee. Bovendien is aerogel hydrofoob, en zal dus geen water opnemen zoals andere isolatiematerialen. Dat verkleint de kans op corrosie onder isolatie (COI) en thermische degradatie’.

Ontwerpvrijheid

Aerogeldeeltjes en aerogelkorreltjes kunnen worden opgenomen in diverse eindvormen en -toepassingen van isolatie. Aerogel kan worden gebruikt als losse vulling in ringvormige ruimten of worden gecomprimeerd in hoogwaardige pakkingen. Het kan ook worden gebruikt als additief en worden geformuleerd in droge mengsels, slurry's en dispersies tijdens het werken met bakstenen, vakwerkgeraamten, platen en coatings. Tot slot zijn dankzij aerogel ook hypermoderne hoogwaardige dunne, flexibele en hydrofobe isolatiedekens mogelijk.

Isolatie-innovaties op basis van aerogel zijn ook geschikt voor toepassingen in: 

  • Hoogwaardige pijpleidingen voor hete en cryogene vloeistoffen, waaronder onderzeese pijpleidingen
  • Efficiënt transport en vaste opslagtanks, waaronder schepen en trailers
  • Dunne, flexibele leidingen en slangen
  • Veilig aan te raken metalen kleppen, fittingen en complexe industriële oppervlakken