Onderzeese pijpleidingen

Voor exploitanten van onderzeese olie- en gasvelden is het absoluut noodzakelijk dat onverwerkte koolwaterstoffen probleemloos en efficiënt over lange afstanden langs de koude oceaanbodem worden getransporteerd.

Als onderzeese pijpleidingen onvoldoende thermisch zijn geïsoleerd, kunnen de koolwaterstoffen afkoelen. Daarbij ontstaan hydraten en wasafzettingen. Uiteindelijk kan de pijpleiding hierdoor verstopt raken, wat een aanzienlijke kostenpost voor de exploitant kan betekenen. 

Met ons aerogelisolatiesysteem met Compression Pack, mogelijk gemaakt door onze aerogeldeeltjes, kunnen exploitanten mogelijke transportproblemen voorkomen. Het systeem biedt een voortreffelijke oplossing, met als kenmerken:

  • Ultralage thermische geleidbaarheid, waardoor slechts een dunne isolatielaag nodig is en de diameter van de buitenste pijp beperkt blijft
  • Robuuste thermische eigenschappen gedurende de hele gebruiksduur van het pijpleidingsysteem
  • Eenvoudige en snelle installatie
  • Een dun profiel met een zeer kleine diametertolerantie

Het Compression Pack-isolatieysteem wordt op maat ontworpen om nauwkeurige afstemming op de gewenste U-waarde voor de pijpleiding mogelijk te maken. Deze waarde verschilt per project en per locatie. Het Compression Pack-systeem is gemaakt van gecomprimeerde aerogel, carbonblackpakkingen en een robuuste buitenbekleding, levert uitstekende prestaties en kan eenvoudig en stofvrij worden geïnstalleerd op binnenpijpen van vaste ´pipe-in-pipe´-systemen.