Geneesmiddelen en persoonlijke verzorging

Onze innovatieve producten en additieven bieden oplossingen voor toepassingen van medische tabletten tot huid- en schoonheidsproducten.

Zuivering

Naarmate de wereldbevolking toeneemt en nieuwe medische technologieën en behandelingen worden ontwikkeld, stijgt de behoefte aan ultrazuivere, geheel traceerbare geneesmiddelen. Actieve kool is een belangrijk hulpmiddel bij de zuivering van tussen- en eindproducten voor de medische industrie. Door zijn adsorptiecapaciteit voor een breed scala aan organische moleculen, van verbindingen met een onaangename geur tot donkere kleurstoffen en eiwitten, wordt actieve kool vaak gebruikt bij een laatste bewerking voor het verwijderen van achterblijvende kleur en geuren. 

Onze actieve-koolproducten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en worden geselecteerd op prestaties en consistentie. Met trots leveren we aan de farmaceutische industrie vanuit onze sterk gereguleerde GMP-certificeerde (Good Manufacturing Practices) fabriek.

Additieven

Onze producten met CAB-O-SIL® pyrogeen silica en SpectrAl® pyrogeen aluminiumoxide hebben unieke eigenschappen en dienen daardoor als belangrijk ingrediënt in vele lichaamsverzorgings- en cosmetische producten, waaronder deodoranten, haar- en lichaamsverzorgingsproducten, cosmetica, parfums en tandverzorgingsproducten.

Absorptie en meer

Aerogel kan eenvoudig worden toegevoegd aan persoonlijke-verzorgingsproducten om bij verschillende toepassingen absorptie te verhogen, matterende effecten te creëren en geur over te brengen. Onze aerogel producten worden momenteel door cosmetica- en persoonlijke-verzorgingsbedrijven gebruikt voor:

  • Olieabsorptie voor huid- en haarverzorging
  • Laagglanzende, matterende optische effecten
  • Viscositeitsaanpassing
  • Geurbehoud 
  • Vochtbeheersing

Aerogel wordt via Dow Corning verkocht onder de handelsnaam VM2270.