Plastics voor leidingen en drukleidingen

Speciale carbonblacks verbeteren de prestaties door middel van hoogwaardige uv-bescherming (ultraviolet).

Voor de gereguleerde drukleidingenindustrie zijn we toonaangevend in de ontwikkeling van producten van speciale carbonblacks en masterbatches met een hoge zuiverheid. Deze producten kunnen, als ze worden verbonden met behulp van internationaal erkende verbindingstechnieken, voldoen aan normen van de Internationale Organisatie voor Normalisatie (ISO) en andere nationale normen voor de productie en installatie van drukleidingen van polyethyleen met een hoge dichtheid (HDPE).

Onze p-type carbonblacks bieden uitzonderlijke uv-weersbestendigheid en een lage CMA (compound moisture absorption; gemengd-vochtopname) met een zeer laag zwavel-, as- en korrelgehalte, wat zorgt voor uitstekende prestaties in gereguleerde drukleidingen. Om aan deze eisen te voldoen, is het essentieel de juiste carbonblack of de juiste masterbatch te kiezen. Voor andere leidingtoepassingen, zoals irrigatie of gegolfde buizen, hebben we allerlei speciale hoogwaardige carbonblacks en masterbatches die de vereiste uv-bescherming kunnen bieden om polymeerafbraak te voorkomen en de levensduur van leidingen te verlengen.
Masterbatch

Productnaam Productbeschrijving Informatieblad SDS
PLASBLAK® LL2590

Een zwart polyethyleen-basismengsel dat is ontwikkeld voor toepassing in leidingen voor koud drinkwater en in kabelmantels.

PLASBLAK® LL4932

Een basismengsel van zwart lineair polyethyleen met lage dichtheid (LLDPE) voor gespecificeerde carbon black-inhoud in druppelirrigatieleidingen.

PLASBLAK® LL6055

Een basismengsel van zwart lineair polyethyleen met lage dichtheid (LLDPE) voor druppelirrigatieleidingen, met name aanbevolen voor omgevingen waar gerecycled materiaal wordt gebruikt.

PLASBLAK® LL6259 Een zwarte masterbatch met hoge prestaties, bedoeld voor gebruik in irrigatieleidingen.
PLASBLAK® PE2668

Een hoogwaardig zwart basismengsel, ontworpen voor gebruik in de productie van irrigatie- en drinkwaterleidingsystemen in bepaalde landen.

PLASBLAK® PE6213

Een speciaal zwart basismengsel, bedoeld voor irrigatieleidingen.

PLASBLAK® PE6269

Een zwart polyethyleenbasismengsel dat is ontwikkeld voor gebruik in niet-gereguleerde drukleidingtoepassingen waar een basismengsel wordt toegevoegd aan natuurhars, in tegenstelling tot een verbinding. Dit basismengsel kan ook worden gebruikt voor kabelmantels en biedt een uitstekende dispersie en kleurdiepte.

PLASBLAK® PE6285

Een hoogwaardig zwart basismengsel, ontworpen voor gebruik in de productie van irrigatie- en drinkwaterleidingsystemen in bepaalde landen.

Speciale carbonblacks

Productnaam Productbeschrijving Informatieblad SDS
BLACK PEARLS® 280

Een universele, eenvoudig te dispergeren carbon black met goede ultraviolet- (UV-) en weersbestendigheidskenmerken.

ELFTEX® P100

Een speciale carbon black die is ontwikkeld voor drukleidingstoepassingen en een uitstekende bescherming tegen ultraviolet licht (UV) en een laag zwavelgehalte biedt, voor superieure prestaties van de leidingen. Deze speciale carbon black is eenvoudig te verwerken, met zeer lage CMA-kenmerken (compound moisture absorption; gemengd-vochtopname).

ELFTEX® TP

Een speciale carbon black die binnen de sector standaard wordt gebruikt voor UV-bescherming in kunststoftoepassingen zoals drukleidingen, kabelmantels en landbouwfolies.