Over Cabot

Cabot Corporation (NYSE: CBT) is een toonaangevend bedrijf in specialistische chemicaliën en hoogwaardige materialen. Het heeft zijn hoofdkantoor in Boston, Massachusetts (VS).

Onze ondernemingen leveren een breed scala aan producten en oplossingen aan klanten in alle uithoeken van de wereld, en bedienen belangrijke sectoren zoals transport, infrastructuur, milieu en consumentenproducten. Wij bieden krachtige oplossingen die klanten helpen hun uitdagingen van vandaag te trotseren, waardoor ze zich kunnen voorbereiden op de behoeften van morgen. Onze inzet voor innovatie wordt gedreven door een passie om de bedrijven van onze klanten vooruitgang te bieden via ons diepgaande inzicht in hun branches en de wereldwijde trends die hun activiteiten beïnvloeden.

Innovatie

De kracht van Cabot ligt in het feit dat we deze kennis combineren met onze technische expertise en uiteindelijk samenwerken met onze klanten om waarde te creëren via innovatie en technologie. Onze kracht op het gebied van onderzoek en ontwikkeling is een belangrijke reden dat wij al meer dan 130 jaar marktleider zijn in producten als rubber en speciale kool, cesiumformiaatzouten, actieve kool, aerogel, chemicaliën met fijn cesium, pyrogene metaaloxiden, grafeen, inkjetkleurstoffen, masterbatches en geleidende verbindingen. We gaan door met innoveren via @cabotlabs, dat ons deskundige team van technici, wetenschappers en onderzoekers bij kennis van de markt en technologisch leiderschap voegt om de oplossingen voor morgen te leveren. 

Wereldwijd leiderschap

met ongeveer 4500 werknemers wereldwijd, waarderen onze klanten onze toonaangevende positie op de mondiale markt in de sectoren die we bedienen, en onze inzet om hen te helpen groeien, waar het ook is dat ze zaken doen. Onze mensen zijn gedreven en inventief, en onder hen zit het beste talent op technisch, commercieel en productiegebied in de sector. 

Wij hechten grote waarde aan integriteit, respect, uitmuntendheid en verantwoordelijkheid. We zetten ons ervoor in om deze waarden elke dag na te leven, omdat zij een integraal deel zijn van de manier waarop wij omgaan met onze klanten, partners, distributeurs, aandeelhouders en collega's.

Verantwoordelijkheid

We zetten ons in om de energie-efficiëntie en procestechnologie in onze gehele wereldwijde voetafdruk te verbeteren. Wij kennen een duurzame bedrijfsvoering die het welzijn van onze werknemers, klanten en omringende gemeenschappen waarborgt. Zo hebben we onze reputatie verdiend dat we hoogwaardige oplossingen produceren, en blijven we de industriële norm bepalen ten aanzien van duurzaamheid en veiligheid.

We zijn een team dat heek veel over heeft voor zijn klanten en aandeelhouders. Als internationale onderneming met een toonaangevende technische- en marktpositie hebben wij de ambitie om excellente financiële prestaties te behalen voor onze aandeelhouders.