Uitvoerend comité van het management

Dit team bestaat uit onze CEO, CFO en de personen die verantwoordelijk zijn voor onze segmenten, regio's en een select aantal functies. Het team is verantwoordelijk voor het management van het bedrijf als geheel.

Ons uitvoerend comité van het management bepaalt onze strategische richting en implementeert strategieën, zowel om de waarde voor de aandeelhouders op lange termijn te maximaliseren als om doelstellingen op de kortere termijn te behalen, prioriteiten te definiëren, beleid voor het gehele bedrijf vast te stellen en beslissingen op bestuurs- en ondernemingsniveau te nemen. De afzonderlijke leden van het uitvoerend comité van het management zijn verantwoordelijk voor het management en de activiteiten van onze bedrijven, functies en regionale activiteiten.


Sean KeohaneSean D. Keohane

President en Chief Executive Officer

Sean Keohane is President en Chief Executive Officer van Cabot Corporation en lid van de raad van bestuur. Sinds Sean in 2002 bij het bedrijf is komen werken, heeft hij verschillende belangrijke managementposities bekleed, waaronder die van President van het segment Reinforcement Materials, President van het segment Performance Chemicals en President voor de regio Azië en de Stille Oceaan. Voordat Sean zich bij Cabot voegde, werkte hij voor Pratt & Whitney, een divisie van United Technologies, waar hij verschillende algemene managementfuncties bekleedde. Sean heeft zijn MBA behaald aan Harvard University en een Bachelor in Finance aan Providence College. Sean zit ook in de Raad van Bestuur van The Chemours Company (NYSE: CC) de American Chemistry Council en is commissaris van Dexter Southfield School en de Boston Latin School Association.

Patricia HubbardPatricia Hubbard

Senior Vice President and Chief Technology Officer

Patricia Hubbard ging in 2018 voor Cabot werken. Daarvoor werkte ze voor Avery Dennison, als vice president voor O&O voor de divisie Label and Graphic Materials in Noord-Amerika. Vóór Avery Dennison werkte ze voor PolyOne Corporation en General Electric. In haar hele loopbaan heeft zij uitgebreide kennis verworven over materiaalkunde en geformuleerde oplossingen die nieuwe productontwikkeling en technologische innovatie hebben gestimuleerd. Patricia heeft een Lean Six Sigma Black Belt-certificaat, en behaalde haar PhD in polymeerwetenschap aan de Universiteit van Akron en een BS in Chemie aan de Case Western Reserve University.


Aaron JohnsonAaron Johnson

Senior Vice President and President, Purification Solutions Segment; President, Formulated Solutions

Aaron Johnson joined Cabot in 2005 and has held a variety of leadership positions, most recently as vice president and general manager of Cabot’s specialty carbons business within the Performance Additives segment. He was also vice president and general manager for the EMEA specialty compounds business, vice president for business development in the Asia Pacific (AP) region, and vice president for the AP region for the Purification Solutions segment. Before joining Cabot, Aaron worked for The Boston Consulting Group. He earned his MBA from the Massachusetts Institute of Technology’s Sloan School of Management and a BS in Geology from Bates College.


Brian BerubeKaren Kalita

Senior Vice President, General Counsel

Karen Kalita joined Cabot in 2008, and has since held several key positions in the law department, including chief legal counsel to our Reinforcement Materials and Purification Solutions segments and senior legal counsel to our previous Advanced Technologies segment. Before joining Cabot, Karen was a corporate attorney at WilmerHale LLP in Boston, a global law firm. Karen earned her JD degree from Harvard Law School and a BA from the University of Arizona.


Bart KalksteinBart Kalkstein

Senior Vice President en President van het segment Reinforcement Materials; President, Americas Region

Bart Kalkstein is in 2005 bij Cabot komen werken. Sindsdien heeft bij verschillende belangrijke functies binnen het bedrijf bekleed, met als meest recente functie Vice President van Corporate Strategy and Development. Hij is ook Vice President geweest van Global Business Operations en algemeen directeur van Global Emission Control Solutions voor het segment Purification Solutions, Vice President van Business Operations en Executive Director van Marketing and Business Strategy voor het segment Performance Chemicals, en algemeen directeur van de aerogeldivisie. Voordat Bart bij Cabot in dienst trad, werkte hij voor Boston Consulting Group. Bart behaalde zijn MBA aan Harvard University en een BSE in Civil Engineering and Operations Research aan Princeton University.


Erica McLaughlinErica McLaughlin

Senior Vice President and Chief Financial Officer

Erica McLaughlin is in 2002 bij Cabot komen werken en heeft een verscheidenheid aan functies bekleed binnen de financiële organisaties en Cabots internationale bedrijven, het meest recent als vice president van bedrijfsactiviteiten voor het segment versterkingsmaterialen en algemeen directeur van de bandendivisie. Sinds zij voor het bedrijf werkt, heeft zij een aantal leidinggevende functies bekleed, waaronder die van Vice President van investor relations en corporate communications, en als internationaal directeur van strategie, planning en finance voor het kernsegment van Cabot. Voordat zij voor Cabot ging werken, was zij in dienst van KPMG, LLP in de divisie auditdiensten. Ze is registeraccountant en heeft een MBA en een BS in accounting behaald aan het Boston College.


Martin O'Neill

Martin J. O'Neill

Senior Vice President van Safety, Health and Environment (SH&E) and Government Affairs

Martin O'Neill is in 2000 bij Cabot komen werken. Sindsdien heeft hij verschillende belangrijke functies bekleed, waaronder die van directeur van SH&E voor de voormalige supermetalendivisie van Cabot, algemeen fabrieksmanager voor de activiteiten in tantaalproductie van het bedrijf in Boyertown, Pennsylvania (VS) en algemeen manager van de TANCO Mining Operation in Manitoba, Canada. Voordat Martin bij Cabot in dienst trad, was hij directeur van SH&E voor Noord- en Zuid-Amerika bij AMP Incorporated/Tyco Electronics en heeft hij 15 jaar lang in de consultancy gewerkt. Martin heeft zijn Master in milieuwetenschappen gehaald aan Drexel University en een Bachelor in ecologie aan Rutgers College. Hij is lid van de American Industrial Hygiene Association. en is lid van de Raad van Commissarissen voor Boston Harbor Now. Daarnaast is hij lid van de Raad van Advies voor HomeStart, Inc. en de Norwell Visiting Nurses Association (NVNA).Nicholas CrossAled Rees

Senior Vice President and President, Global Business Services; President, Europe, Middle East and Africa (EMEA) Region

Aled Rees joined Cabot in 2000 and most recently held the position of vice president and general manager for the former Specialty Fluids segment. Prior to that, he had held a variety of business, finance, and regional roles, including vice president and regional business director for our Reinforcement Materials segment in Europe, Middle East, and Africa (EMEA) as well as finance director for the Asia Pacific region. He is a Fellow member of the Institute of Chartered Management Accountants in the UK and holds a BA in Accounting and Finance from the University of South Wales.


Art Wood

Arthur (Art) T. Wood

Senior Vice President en Chief Human Resources Officer

Art Wood trad in 2017 in dienst bij Cabot. Daarvóór werkte hij voor Thermo Fisher Scientific als Vice President groep van Human Resources, Specialty Diagnostics Group. Tijdens zijn loopbaan bij Thermo Fisher Scientific bekleedde hij verschillende senior HR-leiderschapsrollen voor het vergroten van de verantwoordelijkheid en het toezicht op grote teams van HR-professionals wereldwijd. Naast Thermo Fisher Scientific heeft Art ervaring opgedaan met het bouwen en leiden van strategische HR-organisaties bij grote multinationals, waaronder Progress Software en Sun Microsystems. Art behaalde zijn MBA aan de University of Colorado Denver en zijn BA aan de University of Maryland.


Jeff ZhuJeff Zhu

President, Performance Additives; Senior Vice President and President, Asia Pacific Region

Jeff Zhu is in 2012 bij Cabot komen werken. Daavóór heeft hij 18 jaar bij Rhodia (en haar voorganger Rhone-Poulenc) gewerkt, waar hij verschillende regionale en internationale managementfuncties heeft vervuld, waaronder die van Regional Commercial Director van de regio Azië en de Stille Oceaan, Regional Vice President en algemeen directeur van Novecare, en Vice President en internationaal directeur van Electronics and Catalysis. Hij is lid van de Raad van Bestuur van de Association of International Chemical Manufacturers (AICM) en is tevens lid van de Senior International Advisory Board voor de provincie ShaanXi. Direct voor Jeff bij Cabot in dienst trad, werkte hij bij Asia Pacific Resources International Holding Limited (APRIL), een private, internationale miljardenonderneming in papier en pulp, waar hij de functie van Head of Global Sales heeft vervuld. Jeff heeft zijn Master in chemie gehaald aan de Nationale Universiteit van Singapore en een ´distinction MBA´ aan de Universiteit van Hull, VK.