Cabot Corporation Foundation, Inc.

Door middel van onze bijdragen aan goede doelen en onze inspanningen om ons in te zetten voor de gemeenschap, steunen wij duurzaamheid via activiteiten op het gebied van wetenschappelijk onderwijs, veiligheid, gezondheid en milieu, en initiatieven voor plaatselijke gemeenschappen.

Met ons gedachtegoed van geven wordt prioriteit gegeven aan wetenschappelijk en technologisch onderwijs en geletterdheid, waarbij wordt erkend dat de studenten van vandaag, de denkers, vernieuwers en leiders van de toekomst zullen zijn. Onze doelen staan op één lijn met de doelen van de Verenigde Staten voor het bevorderen van het onderwijs in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM). Wij steunen meerdere programma's die studenten aanmoedigen om exacte vakken te volgen en de loopbaanmogelijkheden ervan te verkennen. Ook bieden wij beurzen aan om onderwijsinstellingen in deze vakgebieden te steunen. 

Onze gemeenschappen sterker maken

Elk jaar doen wij ongeveer 40 bijdragen aan goede doelen van non-profitorganisaties die zich inzetten voor de gemeenschappen waarin wij overal ter wereld wonen en werken. In 2015 heeft de Foundation circa 800.000 dollar gedoneerd of toegezegd aan directe of indirecte steun voor diverse programma's die er op waren gericht om gemeenschappen te helpen, wetenschappelijke en technologische middelen te versterken en sociale voorzieningen te verbeteren. Daarnaast zetten we onze tijd en talenten op locatieniveau actief in om daar waar we wonen en werken de plaatselijke gemeenschappen te steunen.

Beleid inzake donaties aan goede doelen

Om te garanderen dat onze giften overal ter wereld aansluiten bij de behoeften en prioriteiten van onze gemeenschappen en dat deze van betekenis zijn voor werknemers op onze verschillende locaties, vragen we elk van onze locaties om de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor het zoeken naar en indienen van voorstellen tot donaties namens hun locatie voor specifieke organisaties die zij graag een donatie van de Foundation zouden zien ontvangen. 

Wij doen donaties aan non-profitorganisaties die voldoen aan onze betrokkenheid bij duurzame ontwikkeling. We richten onze donaties strategisch op gebieden die gebruik kunnen maken van onze expertise op het gebied van wetenschap. We streven ernaar zoveel mogelijk uit onze investering te halen via het doneren van geld, producten en in natura, maar ook via het talent van onze bedrijfsvrijwilligers. Donaties worden over het algemeen alleen gedaan aan non-profitorganisaties waarvoor belastingaftrek is toegestaan op grond van de Internal Revenue Code van de Verenigde Staten. Op grond van dit beleid worden geen donaties gedaan aan politieke organisaties, sektarische organisaties waarvan de diensten beperkt zijn tot leden van een bepaalde religieuze groepering, sociëteits- of veteranenorganisaties of individuele personen ter ondersteuning van een project voor persoonlijk gewin.  

Betrokken bij onze gemeenschappen

Wij zijn van mening dat als wij onze tijd, ons geld en ons talent geven, dit een positief effect kan hebben op de omringende gemeenschappen.