Mensen

Wij trekken de grootste talenten aan omdat wij er alles aan doen om onze werknemers veilig, gezond en betrokken te houden. Ons initiatief 'Drive to Zero' weerspiegelt ons uiteindelijke doel om wereldwijd nul ongevallen te kunnen melden. We zijn trots op de vooruitgang die we hebben geboekt op het gebied van veiligheid en gezondheid. Vergeleken met andere internationale producenten van chemische stoffen heeft Cabot een zeer laag ongevallencijfer.

We zijn erop gericht toptalent aan te trekken en vast te houden en willen ook ons personeelsbestand verrijken met medewerkers die uiteenlopende achtergronden hebben. Wij verplichten ons ertoe veilige arbeidsomstandigheden te bevorderen en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling aan te bieden aan onze werknemers, samen met concurrerende vergoedingen en voordelen. Tevens onderkennen we het belang van onze bedrijfswaarden, onze visie en onze duurzaamheidsprogramma's ten overstaan van onze werknemers, en streven we ernaar onze inzet te tonen en onze prestaties te verbeteren om een concurrerende werkgever te blijven.​​

Daarnaast zijn veilige en gezonde werkomstandigheden een fundamenteel mensenrecht en staat handhaving van krachtige veiligheids- en gezondheidsprogramma's in onze faciliteiten centraal in onze cultuur. We zetten ons in voor leiderschap op de markt en uitmuntendheid op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (SH&E) wat wordt onderstreept met ons, door het management onderschreven, SH&E-beleid. Ons doel is om bij de beste 10 procent van onze sectorgenoten te behoren op het gebied van veiligheidsprestaties. Met deze managementbetrokkenheid en -ondersteuning op topniveau streven we ernaar onze activiteiten zodanig uit te voeren dat negatieve gevolgen voor onze werknemers, contractanten, het publiek en de gemeenschappen waarin we actief zijn, tot een minimum worden beperkt. Als zodanig ontvangen al onze werknemers en aannemers veiligheidstrainingen en al onze faciliteiten zijn verplicht om een veiligheidsprogramma te hebben dat voldoet aan alle toepasselijke gezondheids- en veiligheidswetten en de Cabot-normen, die vaak verder gaan dan de lokale voorschriften. We proberen het aantal incidenten omlaag te brengen door de nadruk te leggen op belangrijke veiligheidsnormen, zoals zelfbeoordeling, lock-out tag-out, valbescherming en bescherming bij toegang tot besloten ruimtes. 

Het behoort tot onze kerntaken om de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers te waarborgen. Ons ultieme doel is dat alle werknemers elke dag naar huis gaan zoals zij op hun werk zijn verschenen; dit doel wordt onderstreept door ons Drive to Zero-programma dat onze overtuiging ondersteunt dat alle ongelukken te voorkomen zijn. Het is ons doel om het aantal veiligheidsincidenten tot nul terug te brengen, maar we willen ook voorbereid zijn op incidenten wanneer deze zich toch voordoen.