Siliconenafdichtmiddelen

We hebben ons pyrogene silica uit de CAB-O-SIL®-serie speciaal ontworpen voor de verbetering van de mechanische, optische en stabiliteitseigenschappen van afdichtmiddelen die bij kamertemperatuur vulkaniseren (RTV).

Siliconenafdichtmiddelen die vulkaniseren bij kamertemperatuur (RTV) worden gebruikt voor allerlei toepassingen, aangezien ze weerbestendig en thermisch stabiel zijn en over uitstekende hechtende en esthetische eigenschappen beschikken. Ze worden doorgaans gebruikt bij het weersbestendig maken en structureel glazuren in de bouw, afdichten in de huishoudelijkeapparaten- en transportsector en inkapselen in de elektronica-industrie.

We bieden CAB-O-SIL pyrogeen silica als additief voor de verbetering van de mechanische, optische en stabiele eigenschappen van RTV-afdichtmiddelen en hechtende polymeren tijdens alle gebruiksfases:

  • Met pyrogeen silica uit de CAB-O-SIL-serie is er minder sprake van bezinking tijdens de opslag en hydrofoob pyrogeen silica komt de levensduur ten goede. 
  • Tijdens de aanbrenging behoudt pyrogeen silica de CAB-O-SIL-serie continu dezelfde viscositeit, waardoor de formuleerder de extrusiesnelheid en druppeleigenschappen precies kan afstellen. 
  • Bij uitharding zorgt pyrogeen silica uit de CAB-O-SIL-serie voor verbeterde trekvastheid, hogere scheurbestendigheid en betere moduluseigenschappen. 

Sommige CAB-O-SIL-producten van pyrogeen silica zijn ook geschikt voor maximalisatie van optische helderheid voor de RTV-toepassingen waarbij transparantie onontbeerlijk is.