Coatings

Wij bieden prestatieadditieven die de verwerking, kleur, toepassing, kracht, thermische eigenschappen en veiligheid van uw coatingsysteem kunnen verbeteren.

Coatingspecificeerders en eindgebruikers vragen om kleurprestaties, substraatbescherming en speciale eigenschappen, zoals geleidbaarheid en thermische isolatie. Personen die coatings toepassen, vragen om systemen die efficiënt en eenvoudig toe te passen zijn, en fabrikanten van coatings willen formuleringen die veilig, stabiel en eenvoudig te verwerken zijn. Wij hebben additieven die aan deze behoeften voldoen in de gehele waardeketen.

Speciale carbonblacks zorgen voor een hoge kleurdiepte en -sterkte voor alle typen coatings. Behandelde carbonblacks kunnen de gebruiksvriendelijke eigenschappen van het pigment verbeteren en onze geleidende carbonblacks zorgen voor coatings met een lage weerstand.

CAB-O-SIL® pyrogeen silica en SpectrAl® pyrogeen alumina kunnen de eigenschappen voor reologische controle, antibezinking, weerstand tegen uitlopen, mechanische versterking, corrosieweerstand, chemische weerstand, uitvloeiing en egalisering, fluïdisering en vrije doorstroming verbeteren.

CAB-O-SPERSE® dispersies bieden veel van de voordelen van onze pyrogene metaaloxidepoeders in systemen op waterbasis, maar met de extra voordelen van een verbeterd gebruiksgemak en status van dispersies die het resultaat zijn van het unieke ingietsysteem voor vloeistoffen.

ENOVA® aerogel additieven zorgen voor superieure thermische prestaties in thermische isolatiecoatings in combinatie met superieure tijdbesparende weerstand tegen uitlopen bij de vorming van dikke folies in coatings en slurry's. Aerogeladditieven krijgen ook erkenning voor hun uiterst efficiënte matterende of vervlakkingseigenschappen in laagglanzende coatings en brede lichtdiffusie in optische coatings.