Industriële rubberproducten

Onze oplossingen maken de volgende prestatie-eisen mogelijk; van algehele sterkte tot vochtbestendigheid, maar ook geleiding, weerstand of andere eigenschappen.

Het is een uitdaging voor rubberfabrikanten om enerzijds de prestaties van een product te verbeteren en tegelijkertijd de productie-efficiëntie te optimaliseren. Met onze additieven voor rubberproducten kunnen fabrikanten de mechanische, elektrische en thermische eigenschappen aanpassen en hun klanten tegelijkertijd optimale waarde bieden.

Carbonblack vormt een belangrijk bestanddeel van industriële rubberproducten: vaak tot wel 40% van het gewicht. Fabrikanten kunnen dankzij carbonblack dus beter tegemoetkomen aan deze uitdagingen. Carbonblack heeft een invloed op de verwerking van compounds, de kwaliteit van de producten, maar ook op de uiteindelijke eigenschappen en de prijs van het rubber. Wij bieden een uitgebreid portfolio aan technologieën, waaronder de carbonblacks uit de series SPHERON®, SPHERON® A en 4-digit VULCAN®  voor productseries met elastomeerversterking. Ons toonaangevend portfolio biedt onze klanten geavanceerde oplossingen voor diverse toepassingen, zoals slangen en riemen, waterdichte afdichtingsrubbers in auto's en vormgegoten rubberproducten.

Naast carbonblack voor niet-banden bieden we ook het pyrogeen silica CAB-O-SIL®, dat door formuleerders wereldwijd is geselecteerd voor de versteviging van siliconenrubber en andere elastomeerproducten. Het pyrogeen silica CAB-O-SIL kan ook worden geselecteerd om de transparantie te verbeteren in toepassingen waarbij een doorzichtig elastomeer vereist is voor bijvoorbeeld medische, verlichtings- of consumentenproducten.