Siliconenrubbers (HTV & LSR)

Pyrogeen silica van CAB-O-SIL® biedt de mechanische versterking die siliconenrubbers hun sterkte-eigenschappen geeft en tegelijkertijd nevel bij transparante toepassingen minimaliseert.

photo-silicone-rubbers-(htv-and-lsr)

Dankzij de vele fysieke eigenschappen van siliconenrubbers kunnen deze rubbers in zo goed als elke industrie worden gebruikt, waaronder in de ruimtetechniek, de autotechniek, de medische industrie, biotechnologie, duurzame energie, elektronica, de bouwsector, textiel, olie en gas, persoonlijke verzorging en coatings. HTV-siliconenrubber (high temperature vulcanized; gevulkaniseerd bij hoge temperaturen) en vloeibare siliconenrubber (LSR) bevatten sterke mechanische eigenschappen in elastomeerproducten voor gebruik bij compressievormgieten, extrusie en spuitgieten. 

Zelfs als ze worden gecrosslinkt, is het siliconenpolymeernetwerk mechanisch zwak vergeleken met veel andere elastomeersystemen. Ons pyrogeen silica van CAB-O-SIL wordt in het polymeer opgenomen om het anders zwakke polymeernetwerk te versterken. 

We bieden een breed scala aan CAB-O-SIL-producten van pyrogeen silica voor HTV- en LSR-toepassingen. CAB-O-SIL-producten kunnen worden gebruikt om een bepaalde lading de gewenste blend van mechanische en optische eigenschappen te geven. Naast wateraantrekkend pyrogeen silica bieden we voorbehandeld pyrogeen silica, dat vergelijkbare mechanische en optische eigenschappen levert als ons wateraantrekkend pyrogeen silica, maar sneller en gemakkelijker te verwerken is.

Er zijn aanvullende producten beschikbaar naast de producten die hieronder worden vermeld. Neem contact op met uw Cabot-vertegenwoordiger voor meer details.CAB-O-SIL®-producten van pyrogeen silica voor HTV

Productnaam Productbeschrijving Informatieblad SDS
CAB-O-SIL® M-5

Een onbehandeld, pyrogeen silica met grote veelzijdigheid, aanbevolen voor gebruik in de volgende toepassingen: lijmen en afdichtmiddelen, coatings, cosmetica, voedsel, inkten en geneesmiddelen.

CAB-O-SIL® M-7D

Een pyrogeen silica met een gemiddeld oppervlaktegebied waarvan het stortgewicht langs mechanische weg is vergroot, voor een snellere opname en verwerkbaarheid.

CAB-O-SIL® DURAMOLD 2150 Een pyrogeen silica met een gemiddeld tot groot oppervlaktegebied dat HTV-elastomeren (high temperature vulcanizing; vulkaniserend bij hoge temperaturen) aanzienlijk sterker maakt. De silica wordt gekenmerkt door een sterk geaggregeerde structuur met minimale onzuiverheden.
CAB-O-SIL® MS-75D

Het is een type pyrogeen silica (CAB-O-SIL MS-55) met de hoogst mogelijke dichtheid en een gering oppervlaktegebied dat afdichtmiddelen en rubbers een aanzienlijk hogere viscositeit en sterkte geeft. Het stortgewicht van MS-75D is langs mechanische weg vergroot, voor een snellere opname en verwerkbaarheid.

CAB-O-SIL®-producten van pyrogeen silica voor LSR

Productnaam Productbeschrijving Informatieblad SDS
CAB-O-SIL® H-300

Een pyrogeen alumina met groot oppervlak dat wordt gebruikt om het verdikkings-, thixotropie- (lagere viscositeit door schuifspanning) en antibezinkgedrag in vloeistofsystemen te bevorderen. Het product werkt het beste in niet-polaire tot middelmatig-polaire systemen. Het kan worden gebruikt om siliconenrubber en organisch rubber te versterken.

CAB-O-SIL® CLARUS™ 3160

Een pyrogeen silica met een groot oppervlaktegebied en veel structuur dat speciaal is ontwikkeld voor formuleringen van vloeibaar siliconenrubber (LSR) met verbeterde mechanische eigenschappen en een hoge mate van transparantie.

CAB-O-SIL® S-17D

Dit pyrogene silica heeft het grootste leverbare oppervlaktegebied en zorgt voor de grootst mogelijke versterking van rubbers. Het stortgewicht is langs mechanische weg vergroot, voor een snellere opname en verwerkbaarheid.

CAB-O-SIL® TS-530 Een silica met een hoge zuiverheid dat is behandeld met hexamethyldisilazaan. Deze behandeling vervangt veel van de oppervlaktehydroxylgroepen van het pyrogene silica door trimethylsilylgroepen, waardoor het silica uiterst waterafstotend wordt.