Huidverzorgings- en schoonheidsproducten

Onze formules voor huidverzorgings- en schoonheidsproducten bieden oplossingen voor hoogwaardige persoonlijke verzorging.

skin and beauty

Pyrogene metaaloxiden

Onze producten met CAB-O-SIL® pyrogeen silica en SpectrAl® pyrogeen aluminiumoxide hebben unieke eigenschappen en kunnen daardoor in vele lichaamsverzorgings- en cosmetische producten worden gebruikt, waaronder deodorant, haar- en lichaamsverzorgingsproducten, cosmetica, parfums en tandverzorgingsproducten. CAB-O-SIL pyrogeen silica is een veelzijdig en efficiënt additief waarmee vele belangrijke functies kunnen worden gerealiseerd. Door het grote oppervlak en de hoge zuiverheidsgraad zijn er unieke voordelen te behalen in formuleringen voor cosmetica en lichaamsverzorging, bijvoorbeeld:

  • Vloeistoffen. Pyrogeen silica maakt reologische controle mogelijk.
  • Poeders. Vanwege de optische eigenschappen en zeer hoge zuiverheid is SpectrAl PC-401 pyrogeen aluminiumoxide zeer in trek bij fabrikanten van cosmetische producten. Het is ideaal voor gebruik in cosmetica en lichaamsverzorgingsproducten waarbij een softfocus- en matterend effect nodig is. Onze SpectrAl-producten kunnen ook als antiklontermiddel worden gebruikt.

Enkele voorbeelden van veelgebruikte huidverzorgings- en schoonheidsproducten van pyrogeen silica of pyrogeen aluminiumoxide zijn: tandpasta, deodoranten, tandpoeders, zonbescherming, nagellak, parfums, lippenstift, poeders, make-up en crèmes en haarverzorging.

Aerogel

Aerogel is bovendien gemakkelijk te gebruiken in allerlei huid- en schoonheidsproductformules voor kwalitatief hoogwaardige persoonlijke verzorgingsproducten. Diverse grote bedrijven in de cosmetica- en persoonlijke verzorgingsbranche gebruiken aerogel in de samenstelling van hun huid- en schoonheidstoepassingen. Aerogel biedt een heel scala aan potentiële unieke voordelen, zoals:

  • Uitstekende adsorptie van olie en sebum
  • Laagglanzende, matterende optische effecten
  • Zeer efficiënte viscositeitsverbetering van oliefase
  • Gecontroleerde afgifte en behoud van geur
  • Antiklonterend en vrijstromend

Met trots vermelden wij dat Dow Corning onze aerogel in persoonlijke verzorgingsproducten gebruikt onder de handelsnaam VM2270.