Banden voor personenauto's, vrachtwagens, bussen & terreinwagens

We leveren hoogwaardige oplossingen die de duurzaamheid van het loopvlak kunnen verhogen, rolweerstand kunnen verlagen en afschuifweerstand kunnen verbeteren.

Klanten met verstand van zaken, prijsbewuste transporteurs en nieuwe voorschriften vanuit de overheid zorgen ervoor dat bandenfabrikanten gestimuleerd worden een breed aanbod van kwaliteitsproducten te produceren. Wij leveren al bijna 100 jaar versterkende bestanddelen aan de bandenbranche en zullen doorgaan met het maken van nieuwe elastomeerversterkende producten zodat bandenfabrikanten beter kunnen voldoen aan de eisen van zowel de huidige als de toekomstige markt.

Onze innovatieve producten zijn ontwikkeld voor gebruik in alle veelvoorkomende bandentoepassingen. Dankzij ons uitgebreide portfolio van carbonblack-producten voor de versterking van elastomeren hebben wij altijd een oplossing voor de grote uitdagingen waarmee de samenstellers van banden te maken hebben, zoals het verbeteren van de brandstofefficiëntie, de levensduur van banden of de rijprestaties. Wij helpen u bij het selecteren van het juiste versterkende bestanddeel voor de compounds voor banden.


At Cabot we focus our efforts on exploring different approaches to developing particles and their composite materials that would lead to rubber compounds with reduced hysteresis loss while maintaining other key compound performances.

Chasing the Magic Triangle, TyreAsia
Read the article

Wereldwijde ondersteuning voor de bandenmarkt

Reinforcement Materials Locations

Prestaties verbeteren

We gebruiken onze wereldwijde productiefootprint om een breed scala aan producten te produceren voor bandenklanten over de hele wereld. Ons toegewijde technische serviceteam biedt expertise en ondersteuning, terwijl ons wereldwijde planningsnetwerk de risico's voor de bedrijfscontinuïteit tot een minimum beperkt. Wanneer u onze partner wordt, krijgt u bovendien inzicht in de markt van een leverancier die een wereldwijde blik heeft op de dynamiek van de bandenindustrie.